Nieuws
25 september 2013 - Nichal Joosse

HTC gebruikt Nokia-patenten zonder toestemming

Smartphonefabrikant HTC zou volgens de Internationale Handelscommissie mogelijk twee patenten gebruikt hebben van Nokia. Het gaat om een bepaalde techniek die gebruikt wordt bij het versturen en ontvangen van signalen van mobiele apparaten. Nokia had een klacht ingediend bij de Internationale Handelscommissie die als gegrond werd beoordeeld. HTC zou minstens twee patenten van Nokia hebben geschonden. 

De eisen van Nokia om het misbruik van HTC recht te zetten, zijn niet mals: zo eisen ze dat een aantal toestellen van HTC niet meer beschikbaar zullen zijn in de Verenigde Staten. Het gaat om de HTC Inspire 4G (februari 2011), Flyer (mei 2011), Sensation 4G (juni 2011), Jetstream (september 2011), Amaze 4G (oktober 2011), Radar 4G (oktober 2011) en de Rezound (november 2011). Bij nieuwere toestellen van HTC zou er geen misbruik gemaakt zijn van de patenten.

De Internationale Handelscommissie doet pas 23 januari 2014 uitspraak over het onrechtmatig gebruik van de patenten van Nokia door HTC. Nokia liet weten dat het tevreden is met het besluit van de Internationale Handelscommissie.  

Over de auteur: Nichal Joosse