Nieuws
21 februari 2008 - Ron Smeets

HTC gaat videoperformance problemen deels oplossen

Er is de afgelopen weken redelijk wat gezegd en geschreven over de inferieure videokwaliteit van de nieuwere HTC toestellen die uitgerust zijn met een Qualcomm MSM7200 of MSM7500 chipset.

Het bewijs voor het bestaan van die problemen is onder andere in diverse video demo's te zien.

Hoewel de Taiwanese fabrikant nog steeds weigert om de juiste videodrivers te leveren, daarvoor moet men een licentieovereenkomst sluiten met de producent van de chipsets, heeft men wel enkele firmware updates aangekondigd waardoor de videoperformance van de betreffende toestellen zal verbeteren.

Als alles volgens planning verloopt dan zullen de betreffende updates eind Maart uitgerold worden. In hoeverre de video performance daarna zal verbeteren is nog niet bekend. Dat wordt dus nog even afwachten.Gerelateerde links:
HTC's reactie op videodriver troubles: 'Niks aan de hand!'
Videobewijs van HTC's video performance probleem
Steeds meer klachten over HTC video performance
HTC weigert softwareprobleem op te lossen
Omzet van HTC groeit minder hard dan verwacht
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.