Entertainment
05 juni 2012 - Ron Smeets

HTC gaat PlayStation Mobile certified toestellen maken

Sony heeft het vorig jaar gepresenteerde PlaySation Suite omgedoopt naar PlayStaion Mobile. Behalve de naam veranderd er vooralsnog vrij weinig aan het platform dat bedoeld is om ontwikkelaars en andere (game) fabrikanten de mogelijkheid te geven om hun PlayStation spellen (en content) aan te bieden op (Android) toestellen van andere fabtikanten dan Sony zelf.

Opvallend is dat Sony gelijktijdig met de naamswijziging ook bekend maakte dat HTC als eerste partner voor het 'nieuwe' PlayStation Mobile gestrikt is.

De Taiwanese fabrikant zal naar alle waarschijnlijkheid dit jaar nog de eerste 'PlayStation gecertificeerde' toestellen op de markt brengen. Of dat direct nieuwe toestellen zullen worden, de HTC Play wellicht ;-), of een (softwarematig) ge-update versie van de bestaande One Series, is nog niet bekend. Mogelijk dat Sony en HTC tijdens de E3 meer details omtrent hun samenwerking gaan onthullen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.