Nieuws
10 oktober 2012 - Ron Smeets

HTC gaat minder smartphone onderdelen bij Samsung kopen

HTC gaat voor de onderdelen van haar toekomstige toestellen minder gebruik maken van concurrent Samsung. De Taiwanese fabrikant volgt daarmee Apple die een tijd geleden ook al besloot om minder Samsung onderdelen in haar toestellen te gaan gebruiken.

HTC zal de camera sensoren voortaan met name bij Sony en OmniVision gaan afnemen en een (groot) deel van de displays worden voortaan door AU Optronics geleverd.

Overigens heeft HTC ook al aangegeven dat men voor een deel van de productie van haar toestellen toch nog afhankelijk blijft van Samsung. De Taiwanese fabrikant is er namelijk nog niet (helemaal) van overtuigd dat de andere leveranciers de aantallen kunnen leveren die HTC nodig heeft.

Waarom HTC, een eerder dus ook Apple al, Samsung langzaam maar zeker als onderdelenleverancier links laten liggen heeft, mijns inziens, twee redenen. De Koreaanse fabrikant is voor zowel HTC als Apple een van de grootste concurrenten als het gaat om de verkoop van smartphones (en in het geval van Apple ook tablets, laptops en notebooks). En je moet je concurrenten natuurlijk niet zelf onnodig nog groter maken ;-)

Daarnaast zal ongetwijfeld ook de juridusche strijd die Samsung met zowel Apple als HTC heeft een rol spelen bij deze beslissingen. Formeel wordt dat natuurlijk nooit zo stellig gezegd. Zowel Apple als HTC geven als reden aan dat ze aan risicospreiding doen door met meerdere leveranciers zaken te doen. En ook dat is op zich een heel normale zaak.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.