Nieuws
25 december 2014 - Ron Smeets

HTC gaat meer low end smartphones maken in 2015 Taiwanezen willen zo de verkoopcijfers opkrikken

HTC stond jarenlang bekend als het merk dat technisch de meest geavanceerde smartphones maakte. Degelijke, en fraai ontworpen toestellen met specs die telkens tot de top van de markt behoorden. HTC smartphones werden vooral gekocht door tech-savvy gebruikers en early adopters. Die tijd is helaas al weer een tijdje voorbij, met alle gevolgen voor de verkoopcijfers, het marktaandeel, de omzet en de winst van dien. Toegegeven; Dat het bij HTC minder goed gaat heeft deels ook te maken met de veranderingen in de smartphone markt. Steeds meer consumenten kiezen voor goedkopere (mid-range) toestellen.

De afgelopen twee jaar heeft HTC ook al verschillende mid-range toestellen gepresenteerd, maar tot hele grote, hernieuwde, verkoopsuccessen heeft dat nog niet geleid. Het gaat beter, maar nog niet zo als weleer.

Als we de laatste berichten uit Taiwan mogen geloven dan is HTC in 2015 van plan om meer low end smartphones te gaan maken. Toestellen zoals de Desire 310 bijvoorbeeld, Daarmee hoopt HTC dat de verkoopcijfers in 2015 flink de lucht in gaan. Jack Tong, president van HTC Noord-Azië verwacht dat deze nieuwe strategie de verkoopcijfers, percentueel, met dubbele cijfers zal doen stijgen. Eerst maar eens afwachten met welke toestellen HTC daadwerkelijk op de proppen gaat komen en of die wellicht, en dat lijkt waarschijnlijk, alleen voor de Aziatische markt (China, India), bedoeld zijn.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.