Geruchten
05 augustus 2009 - Ron Smeets

HTC gaat low-end Smartphones maken

HTC maakt alleen Smartphones en die zijn gemiddeld een stuk duurder dan 'gewone mobieltjes', voor zover die nog bestaan.

Als we de geruchten uit Taiwan en China mogen geloven dan zou de Taiwanese fabrikant momenteel in onderhandeling zij met de Chinese fabrikant MediaTek voor de levering van goedkopere onderdelen met als doel het ontwikkelen van low-end Smartphones.

Op zich geen vreemde strategie want HTC timmert in de Smartphone en Android markt al aardig aan de weg en ik kan me goed voorstellen dat wanneer de fabrikant met goedkopere Smartphones op de markt zou komen ze ook in dat segment zeer succesvol kunnen zijn.

Helemaal nieuw is het gerucht over low-end HTC Smartphones overigens niet. Eerder zagen we namelijk al de HTC Click opduiken. Dat zou een low-end Android Smartphone moeten worden die, zo meldt DigiTimes, binnenkort onder andere in China op de markt gaat komen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.