Nieuws
13 augustus 2014 - Ron Smeets

HTC gaat 'eigen' apps beschikbaar maken voor andere Androids

HTC gaat de komende periode haar eigen ontwikkelde apps, te beginnen met de HTC Zoe camera app, ook geschikt maken voor gebruik op Android toestellen van andere fabrikanten.

Officieel heeft de fabrikant nog niets hierover bekend gemaakt, maar Re/code zegt van meer te weten.

De fabrikant kan bogen op een team van meer dan 260 medewerkers die zich bezig houden met het ontwikkelen van apps en user interface; het zogenaamde HTC Creative Lab. Zij gaan er nu dus ook voor zorgen dat de HTC apps zo aangepast worden dat ze via de Play Store te downloaden zijn.

Echter, dat zal niet voor álle toestellen van álle fabrikanten gaan gelden. HTC heeft namelijk besloten dat de apps alleen beschikbaar komen voor toestellen met high end specs en die minimaal Android 4.4 draaien. HTC Zoe zou volgende week al in de Google Play Store moeten verschijnen. Ik ben benieuwd en ga HTC Zoe zeker uitproberen op mijn LG G3 en Galaxy S5, als het zover is.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.