Nieuws
15 november 2006 - Ron Smeets

HTC gaat een UMPC met belfunctie ontwikkelen

Als producent van Smartphones heeft HTC inmiddels een behoorlijke naam en dito marktaandeel opgebouwd. Zowel met toestellen onder haar eigen naam, zoals de Wizard, Herald en TyTn, maar toch zeker ook met zogenaamde 'white label' modellen voor operators en andere toestelmakers zoals T-Mobile, QTek en Vodafone.

Kortom, een gedegen merk met een goede naam. Of de beslissing van HTC om zich nu ook te gaan mengen op de markt van de UMPC's dan zo'n goede beslissing is waag ik te betwijfelen.

Voor wie het niet meer weet. De UMPC is het mini-laptop concept waarvan het de bedoeling was dat ze ultra draagbaar en ultra goedkoop zouden worden met een prijskaartje van minder dan 500 dollar. In de praktijk zijn ze welliswaar klein, maar kosten ze meer dan een gemiddelde A-merk laptop en laten ze kwalitatief nogal wat te wensen over. Een gevaarlijk segment dus voor een toestelmaker om te gaan proberen het wel goed te doen.

Van de andere kant kan een volgende UMPC natuurlijk niet veel slechter worden dan de modellen die al op de markt zijn. Bovendien is HTC van plan om ook een belfunctie toe te voegen aan het concept. De toekomst zal het uitwijzen.Gerelateerde links:
HTC Omni als opvolger voor de Universal
Meer muziek in toekomstige HTC smartphones
Samsung blijft het proberen met de Q1 UMPC
Foto's van de HTC Excalibur
HTC brengt nu ook toestellen onder eigen naam uit
Sony Vaio UMPC gespot
Apple UMPC op komst?!?
De Averatec concept-UMPC
Eerste UMPC met een prijskaartje
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.