Geruchten
07 februari 2014 - Ron Smeets

HTC gaat een Nexus tablet maken?

Misschien is het wishful thinking (of chauvinistisch ;-)) van de lokale Taiwanese media maar het gerucht gaat dat HTC een opdracht gescoord zou hebben voor de ontwikkeling van een high-end Nexus tablet.

HTC maakte ooit de eerste Nexus smartphone, maar daarna ging die eer naar Samsung en LG. De Nexus tablets werden tot nu toe door Asus (foto) en Samsung gemaakt en die waren vooral succesvol vanwege hun relatief voordelige prijskaartjes.

HTC heeft zelf nog geen tablet-successen mogen vieren. De HTC Flyer en Jetstream (die lang niet overal verkrijgbaar was) zijn in 2011/2012 beiden geflopt. Op zich jammer want de Flyer was zeker geen slecht apparaat. Hij kwam, zoals zo vaak bij HTC gebeurd de afgelopen twee jaar, alleen op het verkeerde moment op de markt. 

HTC en Google reageren natuurlijk niet op deze nieuwe Nexus geruchten, maar volgens de Taiwanese bron zou de high-end Nexus tablet van HTC eind dit jaar (Q3) al in de winkels moeten liggen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.