Nieuws
04 augustus 2011 - Ron Smeets

HTC gaat 6 tot 8 nieuwe smartphones lanceren in dit kwartaal

De succesverhalen rondom HTC worden zo langzamerhand 'n eentonig verhaal ;-) Deze week presenteerde de Taiwanese fabrikant opnieuw recordomzetten en toestelverkopen over het tweede kwartaal van 2011.

Daarnaast zei CEO Peter Chou dat HTC van plan is om in het derde kwakrtaal (van juli tot en met september) 6 tot 8 nieuwe smartphones te lanceren.

In het tweede kwartaal verkocht HTC 12.11 miljoen smartphones. Daarmee werd de oorspronkelijke verwachting, die gedurende het kwartaal al naar boven bijgesteld kon worden, van 11 naar 11.5 miljoen toestellen, ruim gehaald. Vergeleken met het eerste kwartaal van 2011 stegen de toestelverkoopcijfers met maar liefst 25%.

Door de toenemende populariteit van 'goedkopere' modellen als de Wildfire S en de ChaCha daalde de gemiddelde toestelprijs welliswaar met bijna 3% naar ca. 244 Euro, maar dat deerde HTC nauwelijks. Het enige 'smetje' dat in de recentste kwartaalcijfers van HTC te vinden is, is het fet dat de winstmarges (bruto en netto winsten) daalden naar respectievelijk 28.8% en 15.5%. Vooralsnog maakt Peter Chou zich daar nog niet echt druk om. "Wij zitten in het segment van de mid-range en high-end smartphone markt en ook met deze marges blijft HTC een lucratieve fabrkant".

De omzet steeg naar 124.4 miljard NT$ (ca. 3 miljard Euro), een nieuw record voor HTC. De winst kwam uit op 17.52 miljard NT$, ofwel zo'n 420 miljoen Euro. Voor het lopende kwartaal verwacht HTC zo'n 13.5 miljoen smartphones te kunnen gaan verkopen. Die doelstelling moet onder meer gehaald worden door de eerder genoemde ancering van 6 tot 8 nieuwe smartphones in dit kwartaal.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.