Nieuws
12 juli 2009 - Ron Smeets

HTC gaat 3.5mm audio aansluiting vaker toepassen

Een van de nadelen van HTC toestellen is het ontbreken van een standaard 3.5mm audio (headset) aansluiting. De Taiwanese fabrikant heeft nu bevestigd dat de meeste toestellen die vanaf nu op de markt gaan komen, de Hero meegerekent, voorzien zullen gaan worden van een dergelijke aansluiting.

Goed nieuws voor muziekliefhebbers die hun (smart)phone ook als MP3 speler willen gebruiken en dat het liefst doen met een goede koptelefoon.

Laten we hopen dat na HTC en Nokia (die ook pas sinds kort (E63, N97) regelmatig een 3.5mm audio aansluiting in haar toestellen inbouwt) ook Sony Ericsson overstag gaat, toch? Zij zijn namelijk de 'uitvinders' van de WalkmanPhone maar houden nog steeds vast aan de 'eigen' connector waarbij je dus ook weer een verloopkabeltje nodig hebt die je kunt vergeten of verliezen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.