Toestellen
29 september 2011 - Ron Smeets

HTC Explorer gepresenteerd

HTC heeft vandaag een nieuwe, goedkope, smartphone gepresenteerd. De HTC Explorer, die al eerder gespot werd, zal nog dit jaar, in ieder geval in Engeland, in de winkels verschijnen.

Zoals gezegd wordt de Excplorer een 'budget smartphone', maar het prijskaartje is nog niet bekend gemaakt door de Taiwanese fabrikant. Verwacht wordt dat de prijs van de HTC Explorer nog onder die van de, eveneens ietwat goedkopere, Wildfire gaat liggen. Rond de 200 Euro dus.

De belangrijkste specs van de HTC Explorer zijn een 3.2 inch HVGA touchscreen, 3 megapixel camera (zonder flits), Android 2.3.5 (Gingerbread) en een 600MHz processor. Dat laatste lijkt wat krap bemeten voor een Android smartphone maar HTC heeft, om de performance een beetje op peil te kunnen houden, een aantal features uit de Sense 3.5 UI 'gesloopt'. Zo zullen de 3D scrol-effecten ontbreken en is HTC Watch, de videodienst, ook 'verdwenen'.

UPDATE (14u33): De Engelse provider 'Three' heeft al en sneak preview video van de HTC Explorer gemaakt:

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.