Geruchten
20 september 2011 - Ron Smeets

HTC Explorer (aka Pico) gespot?

HTC heeft met de Wildfire en Wildfire S al een tweetal relatief goedkope Android smartphones in haar portfolio zitten. Als deze geruchten kloppen dan is de Taiwanese fabrikant echter van plan om zo mogelijk nog een goedkoper toestel op de proppen te komen.

Vandaag lekte namelijk de eerste persfoto uit van de HTC Explorer of Pico. Dit wordt een Android (Gingerbread) smartphone met een 3.2 inch touchscreen display (HVGA), een 600MHz processor, 384MB RAM, 512MB ROM, een 5 megapixel camera en HTC Sense 3.5.

Meer informatie dan dit, en de gelekte foto dus, is er nog niet. De bron van deze geruchten speculeert verder over een mogelijke lancering, of presentatie, van de HTC Explorer (aka Pico) vandaag in New York al. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.