Toestellen
24 maart 2010 - Ron Smeets

HTC EVO 4G (WiMax) gepresenteerd tijdens de CTIA

Tijdens de CTIA in Las Vegas heeft HTC haar eerste 4G (WiMAX) toestel voor de Amerikaanse markt gepresenteerd. Het toestel was eerder al in diverse geruchten te zien (als HTC Supersonic) en daaruit bleek al dat hij veel weg heeft van de HD2.

Een exacte releasedatum en prijs is nog niet bekend gemaakt, maar hopelijk neemt HTC het toestel vandaag ook mee naar de Android Experience in Amsterdam, ondanks het feit dat het (voorlopig) alleen een Amerikaans toestel betreft ;-)

De specs en plaatjes zien er in ieder geval al veelbelovend uit. Feitelijk zijn ze nog iets beter dan de (ietwat geflopte) Nexus One:
- 4.3 inch capacitive WVGA display

- 8 MP camera met Autofocus en dual LED flitser
- HD (720P) video opname
- 1.3 MP front cam
- Android 2.1 met HTC Sense UI
- WiFi
- 4G / WiMAX (mobile hotspots)
- GPS
- Bluetooth 2.1
- 3.5mm audio aansluiting
- HDMI uitgang
- 1GHz Snapdragon processor van Qualcomm
- 1GB ROM, 512MB RAM
- 8GB microSD geheugenkaart (inclusief)
- 1500 mAh Accu

HTC-EVO-4G-Supersonic-Sprint-back HTC-EVO-4G-Supersonic-Sprint-kickstand

Via: UnwiredView

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.