Toestellen
13 mei 2010 - Ron Smeets

HTC EVO 4G vanaf Juni in de VS te koop

De HTC EVO 4G, Amerika's eerste 4G Android Smartphone, werd een kleine twee maanden geleden al officieel onthuld.

Sinds gisteren is bekend dat het toestel vanaf 4 Juni voor zo'n 200 dollar (bij een abonnement) in de Amerikaanse winkels van Sprint zal liggen. Het 4G abonnement heeft overigens wel een stevig prijskaartje. Tenminste, als je het toestel intensief, en alle netwerkfuncties, wilt gebruiken.

Sprint vraagt 99 dollar voor ongelimiteerd bellen en SMS'en en mobiel dataverkeer (3G netwerken. Het gebruik van het 4G netwerk kost 10 dollar per maand extra. Wil de Amerikaanse koper ook nog gebruik maken van de Mobile Hotspots (meer dekking), dan kost hem dat nog eens 30 dollar per maand. Kortom, een abonnement van 140 dollar per maand is niet bepaald goedkoop voor een toestel en netwerk dat nog lang geen landelijke dekking heeft.

Hieronder kun je een tweetal korte videodemo's van het toestel bekijken. Daarbij wordt ook de video-chat functie getoond. Erg cool en typisch zo'n feature waarvoor het natuurlijk handig is wanneer je een 4G datanetwerk kunt gebruiken ;-)

Videochat demo:

Speed test 4G:

Voor de volledigheid nog even de belangrijkste specs van de HTC EVO 4G:
- 4.3 inch capacitive WVGA display
- 8 MP camera met Autofocus en dual LED flitser
- HD (720P) video opname
- 1.3 MP front cam
- Android 2.1 met HTC Sense UI
- WiFi
- 4G / WiMAX (mobile hotspots)
- GPS
- Bluetooth 2.1
- 3.5mm audio aansluiting
- HDMI uitgang
- 1GHz Snapdragon processor van Qualcomm
- 1GB ROM, 512MB RAM
- 8GB microSD geheugenkaart (inclusief)
- 1500 mAh Accu

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.