Toestellen
27 juni 2011 - Ron Smeets

HTC EVO 3D gepresenteerd als 'Multimedia Super Smartphone'

Het zat er al aan te komen en vandaag is het officieel bekendgemaakt; de HTC EVO 3D zal ook naar Nederland komen. De Taiwanese fabrikant presenteerde het toestel afgelopen donderdag al aan de Nederlandse pers.

Helaas kon ik daar zelf niet bij aanwezig zijn, maar met dank aan GSMHelpdesk heb ik toch alvast wat live kiekjes van het toestel kunnen ontvangen. Verder maakte cowboy Dennis, samen met zijn BesteProduct collega Ger al een videopreview van het toestel. Ook die kun je op de volgende pagina's bekijken.

HTC EVO 3D

Het moge duidelijk zijn dat HTC met de EVO 3D een concurrent voor de LG Optimus 3D op de markt gezet heeft. Bijde toestellen zijn voorzien van en 'brilloos' autostereoscopisch 3D display. Die van de HTC EVO 3D heeft, zo luiden de berichten van diegenen die beide toestellen al van dichtbij hebben kunnen bekijken, een betere kijkervaring dan zijn LG concurrent. Dat zal ongetwijfeld ook te maken hebben met het feit dat LG's 3D toestel enkele maanden eerder in ontwikkeling gegaan is en de 'brilloze' 3D technologie nog in de kinderschoenen staat.

De HTC EVO 3D wordt door HTC gepresenteerd als een multimedia super smartphone. Kijkend naar de specs dan kun je niet anders dan zeggen dat hij vrijwel alles aan boord heeft wat je op dit moment van een dergelijk toestel zou mogen verwachten; een 4.3 inch qHD toushcreen 3D display, dual (3D) 5 megapixel camera's, HDMI uitgang, 720p HD video opname functie, een 1.2 GHz dual core processor, Android 2.3 (Gingerbread) met HTC Sense 3.0 UI, WiFi, UMTS / HSPA support, Bloetooth en GPS.

De HTC EVO 3D zal in augustus op de Nederlandse markt verschijnen. Het advies prijskaartje bedraagt 599 Euro.

Foto's van de HTC EVO 3D

HTC-EVO-3D-a HTC-EVO-3D-b HTC-EVO-3D-c HTC-EVO-3D-d HTC-EVO-3D-e HTC-EVO-3D-f HTC-EVO-3D-g HTC-EVO-3D-h

Videopreview HTC EVO 3D

Het persbericht

HTC brengt multimedia super smartphone: HTC EVO 3D

Leg je leven vast in haarscherpe 3D-beelden

Utrecht, 27 juni 2011 – HTC, leider in mobiele innovatie en design, kondigt vandaag de HTC EVO 3D aan. Deze nieuwe smartphone levert een ultieme, levensechte 3D-kijkervaring. De HTC EVO 3D maakt het eenvoudig 3D-video's op te nemen, te bekijken op het haarscherpe qHD-scherm en te delen met vrienden en familie. Bovendien kan via de HTC Watch service gebruik worden gemaakt van een uitgebreide bibliotheek met films en TV-programma's.

3D zonder bril
Het verbluffende stereoscopische scherm van de HTC EVO 3D zorgt ervoor dat het 3D-effect natuurlijk kan worden beleefd zonder dat een speciale 3D-bril nodig is. Foto's en video's zijn levendig en spatten van het scherm af zodat bijzondere momenten, gemaakt met de dubbele 5-megapixel camera van het toestel, perfect kunnen worden herbeleefd. De weergave van 3D-films, -video's, -foto's en -games op het indrukwekkende 4.3 inch qHD-scherm, in combinatie met stereo surround sound, geeft bovendien een hele nieuwe dimensie aan entertainment. De qHD-resolutie zorgt ervoor dat beelden op het 4.3 inch scherm tot 35 procent scherper worden weergegeven dan op  WVGA-resolutie.

Switchen tussen 2D en 3D
De HTC EVO 3D heeft een functioneel ontwerp. Met een aparte knop voor de dubbele 5-megapixel camera en een knop waarmee eenvoudig kan worden geswitched tussen 2D en 3D, kunnen belangrijke momenten snel en gemakkelijk op de gewenste manier worden vastgelegd. Deze kunnen vervolgens via HDMI 1.3 worden gedeeld. Verder kan met het Tiltshift-effect een creatief perspectief toegevoegd worden aan foto's. Hiermee kunnen delen van het beeld doelbewust worden vervaagd zodat de impressie van een schaalmodel ontstaat. Dankzij een f2/.2 diafragma presteren de camera's ook goed in slecht verlichte omgevingen. Video's worden opgenomen op 720p resolutie met tot 30 frames per seconden, dit maakt de HTC EVO 3D een perfecte smartphone om een avond uit met vrienden vast te leggen.

“Smartphones bepalen grotendeels de manier waarop mensen onderweg communiceren en hoe zij online hun tijd doorbrengen", zegt Mark Moons, Regional Director HTC Benelux. "Entertainment vervult hierbij een steeds belangrijkere rol. Met de HTC EVO 3D zijn favoriete films, muziek en foto's altijd en overal beschikbaar en wordt technologie die zich voorheen alleen in de woonkamer bevond, mobiel. Daarbij is er online steeds meer video-content in 3D beschikbaar  waarmee de gebruiker van het toestel kan profiteren van een optimale kijkervaring."

De HTC EVO 3D heeft een krachtige 1.2-gigahertz dualcore Qualcomm Snapdragon processor. Deze ondersteunt niet alleen de 3D-capaciteiten van het toestel, maar levert ook een snelle internetervaring, hoogwaardige opnames van bewegende beelden en het afspelen van video in Full HD (1080p). Verder bevat het toestel de nieuwste versie van HTC Sense (3.0). Met menu's in 3D en de mogelijkheid om het lock screen geheel naar eigen wens aan te passen, zijn de belangrijkste foto's, video's en berichten altijd binnen handbereik.

Prijs en beschikbaarheid
De HTC EVO 3D is vanaf augustus in de Benelux beschikbaar. De consumentenadviesprijs van het toestel bedraagt 599 euro inclusief BTW, exclusief abonnement.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.