Geruchten
04 december 2009 - Ron Smeets

HTC Espresso, een Hero met qwerty toetsenbord, in de maak?

Een van de weinige nadelen van de HTC Hero zou het ontbreken van een fysiek qwerty toetsenbord kunnen zijn. Hoewel ik daar weinig mensen, die een Hero hebben, over hoor klagen.

Als de nieuwste geruchten kloppen, dan is de kans aanwezig dat de Taiwanese fabrikant momenteel werkt aan een Hero met qwerty toetsenbord die vooralsnog de codenaam HTC Espresso meegekregen heeft.

De boys van Tweakers kregen gisteren een profiel (afbeelding hieronder) onder ogen waaruit blijkt dat de HTC Espresso in de maak is en dat dit een Android toestel wordt met een slide-out Qwerty toetsenbord. De andere specs van de HTC Espresso die in het betreffende profiel genoemd worden zijn gelijk aan die van de HTC Hero. Zo krijgt het toestel een HVGA Touchscreen display en waarschijnlijk ook dezelfde 528MHz processor.

Het zal mij benieuwen hoe lang het gaat duren voordat dit gerucht bevestigd of ontkracht zal worden. Persoonlijk zou ik het geen vreemde zet vinden van HTC als ze nog een (mooiere) variant van de G1 (aka Dream) op de markt zouden brengen, toch? HTC-Espresso-Profiel1 HTC-Espresso-dummy

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.