Nieuws
20 juli 2010 - Ron Smeets

HTC en Samsung reageren ook op Apple's antenne uitingen

In de persconferentie die Steve Jobs afgelopen vrijdag gaf over de antenne (death grip) problemen van de iPhone 4 was Steve Job's toch vooral bezig met te vertellen dat ook andere smartphone fabrikanten toestellen maken met vergelijkbare ontvangstproblemen.

Op z'n zachts gezegd niet bepaald handig van Job's en feitelijk probeert Apple de zaak hierdoor te bagatelliseren. Het moge duidelijk zijn dat de concurrentie, wiens toestellen met naam genoemd werden, deze actie van Apple niet zomaar laat passeren en na RIM hebben nu ook Samsung en HTC gereageerd op Job's uitlatingen.

Samsung's vice president van mobile communications, Hwan Kim, liet in een officiele persverklaring weten dat de fabrikant in de afgelopen maanden nauwelijks klachten ontvangen heeft over de antenne ontvangst van de Omnia II, het toestel dat door Steve Jobs met naam en toenaam genoemd werd als een van de smartphones met vergelijkbare problemen als de iPhone 4. Daarnaast liet Hwan Kim weten dat de interne antenne van de Omnia II aan de onderzijde van het toestel zit en dat dit ontwerp zorgt voor voldoende afstand tussen de antenne en de hand van de gebruiker. Daardoor zullen ontvangstproblemen zoals bij de iPhone 4 niet optreden bij de Samsung Omnia II.

HTC reageerde op Apple's aantijgingen over de antenne kwaliteit van de Droid Eris door met harde cijfers. "Steve Jobs beweert dat slechts 0.55% van de iPhone 4 beziitters (antenne)problemen heeft. Wij hebben het aantal klachten over de HTC Droid Eris, Legend en Nexus One onderzocht en komen niet verder dan 0.016%. Ik ben geen rekenwonder, maar dat is veel minder (35x minder, red.). Bovendien zijn het aantal klachten over problemen met de antenne of ontvangst nog geringer", aldus Eric Lin van HTC.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.