Nieuws
25 januari 2012 - Ron Smeets

HTC en IBM slaan de handen in een voor de zakelijke markt

HTC en IBM hebben de handen in een geslagen met het doel om Android toestellen (smartphones en tablets) aantrekkelijker te maken voor de zakelijke markt.

HTC ziet in IBM de ideale partner voor het 'bestormen' van de zakelijke markt. Voglens de Taiwanese fabrikant kan haar technologie, zoals de Scribe pen in combinatie met (nog te ontwikkelen) 'zakelijke' applicaties de adoptie van tablets in de 'enterprise business' gaan aanjagen.

David Jaeger van HTC verwoorde het als volgt: “It’s only been really relatively recently that HTC has broken into the enterprise space. We’re driving toward that magic 100-million device number globally. We see IBM as the gold standard for an enterprise partnership. We want to make sure if IBM is talking about Android or tablets, HTC is in the conversation.”

Will Ro van HTC voegde daar nog aan toe: "HTC currently has about 35 applications – some targeted at consumers, some developed with enterprises in-mind – to use the stylus’ strengths. There’s a certain amount of precision with what you can do with the pen,” he said. “Our stylus is an active stylus."

Recentelijk, zo schreef TechWeek, hebben bobo's van zowel HTC als IBM tijdens IBM's Lotusphere Connect Conference al HTC smartphones en tablets getoond die voorzien waren van (zakelijke) IBM software.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.