Toestellen
22 november 2012 - Ron Smeets

HTC Droid DNA (J Butterfly) vs Samsung Galaxy S III (video)

De HTC Droid DNA (of J Butterfly) is met zijn 5 inch full HD scherm eigenlijk meer een phablet dan een pure smartphone. Toch is een vergelijk met de populairste (Android) smartphone van dit moment, de Samsung Galaxy S III, zeker geen kwestie van 'appels en peren'.

Technisch zijn er, behalve de afmeting en resolutie van het scherm, weinig hele grote verschillen. Beiden hebben een quad core processor, 8 megapixel camera en . De vergelijkende video is hoe dan ook het bekijken wel waard. Als je een minuutje of acht de tijd hebt ;-)

De Samsung Galaxy S III in deze video draait wel nog op Android 4.0.4 ICS terwijl de HTC Droid DNA al een Jelly Bean versie heeft. Het opstarten van de camera gaat op beide toestellen even snel. De webbrowser van de Droid DNA presteert wel wat beter bij het inladen van pagina's, zo lijkt het. Verder vind de reviewer van PocketNow de bouwkwaliteit van de HTC wat beter (degelijker en mooier) dan die van de Galaxy S III. Over de Droid DNA kan ik in dat opzicht nog niets zeggen maar de Galaxy S III bevalt mij op dat punt ook niet bijzonder goed.

http://www.youtube.com/watch?v=hn3N3ZmrUSU

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.