Toestellen
14 november 2012 - Ron Smeets

HTC Droid DNA (aka J Butterfly) maakt Amerikaans debuut

De 5 inch HTC Phablet die enkele weken geleden, als J Butterfly, in Japan onthuld werd, heeft gisteravond zijn Amerikaanse debuut gemaakt. Het toestel zal daar, deze maand nog, als de Droid DNA in de winkels van Verizon verschijnen.

De specificaties van de Droid DNA zijn hetzelfde gebleven met onder andere een 5 inch full HD display, 1.5 GHz quad core Qualcomm processor, 8 megapixel camera en een 2020 mAh accu.

Het is te hopen dat de Droid DNA (of J Butterfly) binnenkort ook naar Europa zal komen. Het feit dat het een 4G (LTe) toestel is maakt de kans dat hij op korte termijn ook in Nederland niet echt veel groter, tenzij HTC ook een (pure) 3G versie gaat maken. Enfin, hieronder kun je een eerste hands-on video bekijken van de HTC Droid DNA.

DE HTC J Butterfly heeft dus een 5 inch full HD scherm (1900 X 1080 pixels). Geen (super) Amoled maar en LCD 3. Verder is hij met 9.1 millimeter ook erg dun. Intern heeft HTC gekozen voor een 1.5 GHz Snapdragon S4 quad core processor met 2GB RAM, een 8 megapixel camera, Android 4.1 Jelly Bean met HTC Sense 4+ en 4G (LTE) support.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.