Geruchten
21 maart 2008 - Ron Smeets

HTC Dream wordt de eerste 'Android' Phone

Uit informatie die volgens de laatste geruchten dicht van de 'bron' afkomstig is blijkt dat HTC de eerste fabrikant zal zijn die een Android Smartphone op de markt gaat brengen.

Het toestel, met codenaam 'Dream' zou, behalve het 'Google OS' voorzien worden van een groot touchscreen display en volledig qwerty toetsenbord dat middels een slide-out (min of meer standaard bij HTC) of 'draaimechanisme' (swivel) tevoorschijn 'getoverd kan worden. Het complete toestel is zo'n 12.5 bij 7.5 centimeter groot (5 x 3 inches).

Dezelfde bron weet echter ook te melden dat HTC in een soort van race verwikkeld is met Samsung voor het uitbrengen van 's werelds eerste 'Android Smartphone'.

De HTC Dream moet nog voor het eind van dit jaar in de winkels liggen. Of dat dan ook al hier in Nederland en België het geval zal zijn en tegen welke prijs is nog niet bekend.

HTC zelf hult zich nog in stilzwijgen en zei desgevraagd nog 'geen commentaar' te kunnen geven over dit toestel.

Eerder werden wel al diverse prototypes van Android toestellen gespot (foto), maar voor zover bekend zullen die niet op de markt komen.Gerelateerde links:
Live foto's van de Google Android Phone
Dell en Google 'Android' aankondiging in Barcelona?
HTC-achtig prototype van een 'Android' toestel gespot
Drie 'Android' Smartphones van HTC in 2008
Eerste mobieltjes met 'Google OS' in 2008
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.