Toestellen
18 augustus 2008 - Ron Smeets

HTC Dream goedgekeurd door de FCC

De kans dat de eerste Android Phone nog dit jaar op de markt gaat komen zoals HTC al ruim een jaar voorspelt, is vandaag weer iets groter geworden.

Tenminste, als de HTC Dream die zojuist door de FCC goedgekeurd is (PDF) inderdaad uitgerust gaat worden met het Android OS zoals in eerdere geruchten al meerdere keren gemeld werd.

De afgelopen weken werd het toestel ook al gespot in een gerucht over een eventuele Amerikaanse lancering bij T-Mobile, volgende maand (September).

De 'DREA100' zoals het toestel bij de FCC bekend staat is onder andere voorzien van WiFi, Dual-band GSM en WCDMA (1700Mhz, ofwel de Amerikaanse 3G frequentie-band).

Nu nog wachten op de officiele introductie en Europese specs (of versie) van het toestel. . .

Het FCC label:

Via: Engadget MobileGerelateerde links:
HTC Dream vanaf 17 September bij TMo USA?
Video van de HTC Dream opgedoken
Eerste Google Android Phones komen 'pas' in Q4
HTC Dream getoond tijdens Google's I/O conferentie?
HTC Dream gespot?
HTC Dream wordt de eerste 'Android' Phone
Drie 'Android' Smartphones van HTC in 2008
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.