Nieuws
06 januari 2014 - Redactie MobileCowboys

HTC draaide ook in het vierde kwartaal van 2013 verlies

Het gaat niet goed met HTC. In het derde kwartaal van 2013 draaide het Taiwanese bedrijf voor het eerst sinds tijden verlies, maar bij het bedrijf maakte niemand zich echt grote zorgen. Volgens Bloomberg heeft het bedrijf ook in het tweede kwartaal van 2013 verlies gedraaid. Het bedrijf zou in het vierde kwartaal een nettowinst hebben behaald van 310 miljoen Taiwanese dollar, wat ongeveer 7 miljoen euro is. Deze nettowinst hebben ze vooral te danken aan de verkoop van Beats Audio. 

Het verlies was een stukje groter in de laatste drie maanden van 2013, namelijk 1,56 miljard Taiwanese dollar, wat ongeveer 38 miljoen euro is. Het was achteraf gezien dus een slimme zet van het bedrijf om de 51 procent aan aandelen in Beats Audio terug te verkopen aan het audiobedrijf van Dr. Dre. Hier betaalden ze 265 miljoen dollar voor, wat omgerekend bijna 200 miljoen euro is. De verwachting is dat het bedrijf ook in het eerste kwartaal van 2014 op de blaren moet gaan zitten.

De reden dat HTC in zwaar weer verkeert, is de gegroeide concurrentie in de smartphonemarkt. Het mag duidelijk zijn dat Apple en Samsung de gelukkigen zijn in deze strijd. Ondanks de HTC One-smartphones het goed doen, weet HTC dit niet om te zetten in een winst. Daarnaast heeft HTc last gehad van verschillende rechtszaken, waarbij in een aantal rechtszaken is besloten door de rechter om bepaalde toestellen van HTC te verbieden in een aantal landen.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl