Geruchten
26 april 2011 - Ron Smeets

HTC Doubleshot; een Android Phone met QWERTY toetsenbord?

Android toestellen met een fysiek qwerty toetsenbord zijn nog steeds redelijk dun gezaaid in de diverse (online) winkels.

In de VS is nu een xml profiel van de HTC Doubleshot opgedoken, een toestel dat eerder al eens in verband gebracht werd met een mogelijke release bij T-Mobile USA. Daarin staat onder andere dat dit toestel voorzien is van een fysiek qwerty toetsenbord.

Andere specs die in het betreffende xml profiel opduiken: Android 2.3 (Gingerbread), een 480 x 800 (WVGA) display, Bluetooth 3.0 en WiFi support. Eerdere geruchten spraken ook al over een 1.2GHz dual core processor en een (stereoscopische 3D) camera van minimaal 6 megapixels (vermoedelijk dus 8, maar een foto die met het toestel genomen werd en op Picasa gepost werd had een resolutie van 6 megapixels)

Bronnen, maar ook dit zijn nog geruchten, claimen dat het toestel eind juli in de VS, bij T-Mobile, gelanceerd zal worden. Vooralsnog is niets bekend over een eventuele Europese of Nederlandse release. Foto's of afbeeldingen van de HTC Doubleshot zijn er ook nog niet. Afwachten dus maar op de eerste officiële berichten uit het HTC kamp.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.