Toestellen
27 oktober 2008 - Ron Smeets

HTC: Dit jaar 600.000 G1's

In de weken voor de (Amerikaanse) release van de T-Mobile G1 gingen de wildste verhalen rond over ruim anderhalf miljoen pre-orders en mogelijk nog enkele miljoenen exemplaren die dit jaar verkocht zouden gaan worden.

Inmiddels heeft Peter Chou, de hoogste baas van HTC, maker van de G1, deze berichten en de aantallen ietwat genuanceerd door te roepen dat de Taiwanezen dit jaar iets meer dan 600.000 G1's verwacht te verschepen.

Over hoeveel G1's er naar verwachting in 2009 verkocht zullen gaan worden wilde Chou niet meer zeggen dan de mededeling dat ze er vanuitgaan dat het er meer zullen zijn dan dit jaar.

Tja, dat is natuurlijk niet moeilijk waar te maken. Ten eerste hebben T-Mobile en HTC daar komend jaar ruim 9 maanden langer de tijd voor dan in 2008 en ten tweede zal de G1 gedurende het eerste half jaar in veel meer landen dan alleen de VS en UK op de planken komen te liggen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.