Toestellen
31 augustus 2012 - Ron Smeets

HTC Desire X van dichtbij bekeken

HTC presenteerde gisteren de Desire X. Dit wordt een nieuwe mid range Android smartphone uit de populaire Desire reeks. Vanochtend kon ik het toestel even vasthouden om een eerste indruk te krijgen. Het was nog een model met non-final software dus over de werking kan ik nog weinig zeggen.

Uiterlijk is de HTC Desire X wel ietwat veranderd ten opzichte van de eerdere Desire's. Aan de achterzijde is duidelijk het gebogen 'One-Series' design te zien. De voorzijde, met name boven en onder het scherm, is wel weer 'typisch' Desire vormgeving.

HTC Desire X

Voor een smartphone met een 4 inch WVGA display ziet de Desire X kleiner uit dan verwacht. Dat komt deels doordat ik (en veel smartphone gebruikers met mij) inmiddels al prima gewend zijn aan de 4.3 inch toestellen, en groter ;-). Daarnaast zijn de ontwerpers van HTC er, net als de meeste concurrenten, ook in geslaagd om toestellen toch steeds compacter te maken, ook met grotere schermen.

De HTC Desire X ligt prima in de hand en zal het vooral goed kunnen gaan doen bij potentiële kopers die op zoek zijn naar een handzaam (compact dus) Android toestel met een relatief groot scherm en aangenaam prijskaartje van rond de 300 Euro (los toestel). De adviesprijs van HTC wordt 329 Euro, maar in de praktijk betekent dit natuurlijk dat de Desire X (online) voor net geen 300 euro te koop zal zijn bij sommige winkels. Hij zal overigens medio spetember al in de winkels liggen.

Standaard wordt de HTC Desire X voorzien van Android 4.0.4 (ICS). Bevestigen dat het toestel ook een upgrade naar Jelly Bean (Android 4.1) zal krijgen kon HTC Nederland nog niet, maar men liet wel al doorschemeren dat alle HTC Android smartphones in princpe één systeemupdate ontvangen. Kortom, Jelly Bean gaat er wel komen voor de Desire X.

Enkele hands on foto's van de HTC Desire X staan op de volgende pagina.

Foto's HTC Desire X

HTC-Desire-X-Front-Menu HTC-Desire-X-Back HTC-Desire-X-Bottom HTC-Desire-X-Top HTC-Desire-X-Side-L HTC-Desire-X-Side-R HTC-Desire-X-Front-Camview

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.