Toestellen
30 augustus 2012 - Ron Smeets

HTC Desire X komt er aan

HTC zou aanvankelijk geen aankondigingen doen in en rondom de IFA, zo werd mij een week of twee geleden verteld. Deze week werd echter duidelijk dat de Taiwanese fabrikant wel iets nieuws op haar Berlijnse planning had staan en vanochtend is dat toestel, de HTC Desire X ook officieel onthuld.

Zoals de geruchten al deden vermoeden wordt de Desire X een mid range (betaalbare) Android Smartphone. Hij verschijnt de volgende maand (eind september) al in de winkels en krijgt een advies prijskaartje van 329 Euro.

HTC Desire X

De meest opvallende specs van de HTC Desire X zijn het 4 inch Super LCD WVGA display, de 1 GHz dual core snapdragon processor met 768MB RAM, een vijf megapixel camera, Android 4.0.4 (ICS) en 3G (HSPA) support. Verder heeft de Desire X natuurlijk ook alle bekende smartphone specs aan boord. Een volledig overzicht vind je op de volgende pagina. 

Ow en de veelbesproken Beats Audio functionaliteit, waarvan dus het gerucht ging dat HTC er mee ging stoppen (en dat gerucht is al ontkeacht), die zit ook weer in de Desire X.

Specificaties HTC Desire X

Desire-X-Specsheet-a Desire-X-Specsheet-b Desire-X-Specsheet-c

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.