Toestellen
08 april 2010 - Casper de Zoete

HTC Desire verkrijgbaar in Nederland

Vanaf gisteren is het nieuwste Android-toestel van HTC, de Desire, leverbaar in Nederland. De HTC Desire werd afgelopen februari aangekondigd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

De smartphone was al enkele weken leverbaar in het Verenigd Koninkrijk, maar is dus sinds woensdag ook verkrijgbaar in de Nederlandse (web)winkels.

De Desire komt heel erg overeen met de Google Nexus One en zal ook draaien op Android 2.1. HTC heeft er wel voor gekozen om haar vernieuwde userinterface Sense mee te leveren met het toestel. HTC Sense kennen we al van de Legend welke begin maart werd gereleased.

De Desire is een high-end smartphone en heeft dus onder andere een 3.7 inch AMOLED scherm, 1GHz snapdragon processor, 5 megapixel camera met led-flits. Het toestel is bovendien voorzien van een optisch trackpad in tegenstelling tot de Nexus One welke voorzien is van een trackball.

De HTC Desire is leverbaar in de kleuren bruin en zilver. De zilveren variant zal echter exclusief verkrijgbaar zijn bij Belcompany en PDAshop.nl.

Binnenkort een uitgebreide review op Mobile Cowboys.

Over de auteur: Casper de Zoete