Toestellen
18 juli 2012 - Redactie MobileCowboys

HTC Desire HD krijgt alsnog update naar Ice Cream Sandwich

Onlangs maakte HTC bekend dat ze de HTC Desire HD niet meer zouden updaten naar Ice Cream Sandwich. Het bedrijf komt blijkbaar terug op het eerdere besluit, aangezien ze vandaag hebben laten weten dat de Desire HD alsnog over Android 4.0 zal gaan beschikken. Ook de HTC Desire S krijgt een update naar deze nieuwe versie van Android. Wanneer deze update zal verschijnen, is nog niet bekend. Maar dit zal waarschijnlijk niet lang meer duren, gezien het feit dat er al een tijdje gewerkt wordt aan deze update. 

Er wordt al een tijdje gewerkt aan deze update en volgens de fabrikant liggen ze ook goed op schema. Dit terwijl HTC afgelopen week meldde dat de Desire HD niet over Android 4.0 zou gaan beschikken. Als reden gaven ze toen op dat het toestel technisch gezien moeite zou hebben met Android 4.0 en de ervaring zou daarom niet goed genoeg zijn voor gebruikers. Veel gebruikers met een dergelijk toestel reageerde daarop erg teleurgesteld en inmiddels is HTC daar vrij snel op terug gekomen.

Dat de HTC Desire HD nog een update krijgt, is vrij opmerkelijk te noemen. Inmiddels bestaat het toestel alweer twee jaar, maar het toestel gaat nog aardig met de tijd mee. Nieuwe high-end modellen zijn misschien wel beter, maar dat wil niet zeggen dat de Desire HD niet meer mee kan gaan. HTC zegt: 'We proberen klanten zo lang mogelijk te voorzien van de nieuwste software updates voor zover dit mogelijk is. Mede door deze doelstelling zijn we blij om te bevestigen dat we nog steeds op schema liggen om een Ice Cream Sandwich update te leveren voor de HTC Desire HD en de Desire S.'

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl