Toestellen
29 juli 2010 - Ron Smeets

HTC Desire en Wildfire in China standaard met Android 2.2

Soms kan het voor de consument een voordeel opleveren als ze ergens langer op hebben moeten wachten dat de rest van de wereld. Neem nu de introductie van HTC toestellen in China. De Taiwanese fabrikant heeft pas sinds deze week besloten om ook onder het HTC merk toestellen in de Chinese winkels te gaan leggen.

De eerste vier, waaronder ook de HTC Desire en Wildfire, zijn gelijktijdig met die aankondiging gelanceerd en wat schetst de verbazing? De Chinese klanten van HTC krijgen, als ze een Desire of Wildfire kopen direct een toestel met het Android 2.2 (Froyo) OS, blijkt uit de productpagina's op de Chinese website van HTC.

Voor de HTC Desire betekent dat overigens een niet al te grote voorsprong op de rest van de wereld, of toch in ieder geval hier in Nederland. Mark Moons van HTC twitterde gisteren namelijk al dat de Froyo upgrade voor de Desire vanaf vandaag uitgerold zou gaan worden. Dat proces zal natuurlijk enkele weken duren voordat iedereen met een Desire aan de beurt geweest is, maar het is zeker goed nieuws.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.