Toestellen
15 mei 2012 - Ron Smeets

HTC Desire C gepresenteerd

De HTC Desire C (aka Golf) was de afgelopen dagen en weken al een paar keer in het geruchtencircuit opgedoken. Vanochtend heeft de fabrikant het toestel officieel gepresenteerd.

Zoals verwacht wordt de HTC Desire C een relatief goedkope Android smartphone. Met een (advies) prijskaartje van 229 Euro zal hij vanaf juni in de Nederlandse (en Belgische) winkels liggen.

De meeste specs waren in de eerdergenoemde geruchten al uitgelekt en nu bevestigd. De HTC Desire C wordt voorzien van een 3.5 inch HVGA (320 x480) scherm, Android 4.0 (ICS) met HTC Sense, een 600MHz Spapdragon S1 processor met 512MB RAM, 4GB intern geheugen, een microSD geheugenkaart gleuf, WiFi, GPS, UMTS/HSPA support, quad-band GSM, Bluetooth 4.0, een 5 megapixel fixed focus camera zonder flitser, een VGA camera aan de voorzijde (videobellen), Beats Audio, een 3.5mm audio aansluiting en een 1230 mAh accu.

Het toestel weegt net geen 100 gram, 98 om precies te zijn en meet 107.2 x 60.6 x 11.95 milimeter (hxbxd). De HTC Desire C is dus wel compact qua schermgrootte, maar niet bepaald dun. Als je het account activeert, na aanschaf, dan krijg je ook nog twee jaar lang een gratis Dropbox account van 25GB voor online opslag van foto's, video's en andere bestanden.

Uiterlijk lijkt de HTC Desire C inderdaar veel op een compacte One Series (de One X dan). Zo op het eerste gezicht geen verkeerd design, maar ik heb hem natuurlijk nog niet zelf in mijn handen gehad om te kunnen beoordelen of hij met bijna 12 milimeter niet toch iets te dik is in verhouding tot de rest van de afmetingen. Aan de foto's te zien wordt de HTC Desire C in ieder geval geleverd in zwart, (antraciet) grijs, wit en rood.

HTC-Desire-C-Side HTC-Desire-C-Front HTC-Desire-C-Back HTC-Desire-C-Rood

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.