Toestellen
09 juni 2016 - Ron Smeets

HTC Desire 830 vanaf 1 juli in de winkels Nieuwste mid range HTC heeft een UltraSelfie camera en dual sim support

HTC heeft deze week bekendgemaakt dat haar nieuwste mid range smartphone, de Desire 830, vanaf 1 juli ook in Nederland en België verkrijgbaar zal zijn. Het toestel valt vooral op doordat de Taiwanese fabrikant er een 4 megapixel UltraPixel, die nu als UltraSelfie door het leven gaat, camera met groothoeklens (26.8mm), in gestopt heeft.

Een ander opvallend detail is de aanwezigheid van een dual simkaart optie. Dergelijke toestellen zijn bij ons in de winkels nog altijd relatief schaars. Providers zijn uit concurrentie overwegingen doorgaans niet zo happig op het verkopen van toestellen waar twee simkaarten in kunnen.

De Desire 830 is verder uitgerust met een 1.5GHz octa core processor van MediaTek met 3GB RAM en 32GB intern geheugen dat middels een microSD kaartje nog uitgebreid kan worden. Het S-LCD3 scherm heeft een afmeting van 5.5 inch en full HD (1920 x 1080) resolutie. Aan de achterzijde zit verder nog een 13 megapixel camera met autofocus en LED flitser waarmee je ook in full HD kan filmen.

Ander noemenswaardige specs: het toestel ondersteunt 4G (LTE Cat 4 met een maximale download snelheid van 150 Mbps) op zowel de primaire als secundaire simkaart. De accu heeft een capaciteit van 2800 mAh. Het is natuurlijk nog maarde vraag hoe lang die het uit gaat houden wanneer je inderdaad twee actieve simkaarten in het toestel stopt. Verder ondersteunt de Desire 830 ook WiFi, Bluetooth 4.1 en NFC en is hij uitgerust met een microUSB aansluiting.

Al met al best behoorlijke specs voor een smartphone die een adviesprijs van 348 euro krijgt. Als de Deisre 830 in de winkels ligt dan kun je gaan kiezen uit welgeteld 1 kleurcombinatie; Black Gold. Hou je niet van gouden accenten dan heb je dus pech, of je zult hem in een hoesje moeten stoppen ;)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.