Geruchten
03 november 2014 - Ron Smeets

HTC Desire 820 Mini in de maak Toestel heel even te zien op Chinese HTC website

Op de Chinese site van HTC was gisteren heel even een afbeelding, specs en lokale prijs van de HTC Desire 820 Mini te zien. Dat zou dus de compactere broer van de onlangs gepresenteerde Desire 820 moeten worden.

Het 'foutje' werd natuurlijk snel opgemerkt en hersteld, maar niet voordat alle info en afbeeldingen 'gekopieerd' waren.

Heel erg mini is de HTC Desire 820 Mini overigens niet, als de specs die HTC zelf lekte kloppen. Het toestel krijgt een 5 inch scherm met HD resolutie. Dat is erg groot voor een toestel dat als 'mini' geyypeerd wordt. Bovendien meet de Desire 820 Mini 150.1 x 72.7 x 9.6 millimeter. Best groot en dik dus. Uiterlijk lijkt hij overigens wel veel op zijn grotere broer, inclusief de duotone kleuren en de kenmerkende speakers aan de voorzijde.

Andere specs die genoemd worden zijn een 1.2GHz quadcore processor met 1GB RAM, maar er wordt niet gemeld of dat ook een 64-bit processor is, zoals die in de Desire 820 gebruikt wordt. Verder heeft de Desire 820 Mini een 5 megapixel selfie cam, Android 4.4.4 KitKat, 8GB intern geheugen met microSD uitbreiding optie en een 8 megapixel camera met flitser aan de achterzijde. Op het Chinese prijskaartje stond 1400 Yuan, ofwel zo'n 179 Euro. Daarvoor krijg je dan, in China, een dual sim toestel met 3G support.

Op dit moment is nog niets zinnigs te zeggen over de eventuele Europese beschikbaarheid van dit toestel. Daarvoor moet hij eerst nog maar eens officieel gepresenteerd worden door HTC in China en daarna is het afwachten of de fabrikant deze compacte smartphone, net als zijn grotere broer, ook naar andere werelddelen gaat brengen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.