Toestellen
10 februari 2015 - Ron Smeets

HTC Desire 626 is een goedkopere lookalike van de Desire Eye Voorlopig alleen bedoeld voor de lokale, Taiwanese, markt

HTC heeft, om te beginnen in haar eigen Taiwan, een nieuwe goedkope smartphone gepresenteerd. De Desire 626 lijkt op het eerste gezicht een goedkopere lookalike van de Desire Eye te zijn. Dat komt natuurlijk vooral door de blauwe accenten, zoals de rand om de camera, in het ontwerp.

Qua specificaties, en het bijbehorende prijskaartje, wordt al snel duidelijk dat HTC met de Desire 626 de prijsbewuste smartphone koper wil strikken die op zoek is naar een toestel met prima mid-range specs voor een zo laag mogelijk prijsje. Het toestel is overigens geen 'Aziatische' variant van de onlangs gepresenteerde Desire 620. Iets wat de typenaam, en nummer, natuurlijk wel doen vermoeden.

De Desire 626 heeft onder anderen een 1.2 GHz quad core, 64-bit, Snapdragon 410 processor met 1GB RAM, 16GB intern geheugen. 4G (LTE) support en een 5 inch HD (1280 x 720 pixel) display. De camera aan de achterzijde is een 13 megapixel variant met 28mm lens en LED flitser en full HD video opnamefunctie. Aan de voorzijde zit een 5 megapixel camera die eveneens in full HD kan filmen. Standaard wordt het toestel uitgerust met Android, maar HTC laat nog even in het midden of dat ook meteen de 5.0 (Lollipop) is. Verder heeft het toestel een 2000 mAh accu, WiFi, Bluetooth, GPS en een microSD geheugenkaart optie.

De prijs van de Desire 626 ligt, in Taiwan, rond de 168 Euro. Dat is best goedkoop voor een HTC met deze specs, toch? Het is nog niet bekend of, en zo ja wanneer, de Desire 626 naar Europa komt.

De foto hierboven toont duidelijk de gelijkenis aan met de Desire Eye. HTC heeft overigens ook een witte variant van de Desire 626 gemaakt. Daarbij zijn de accenten (rand rond de camera en toestel) goud/champagne kleurig.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.