Toestellen
27 augustus 2014 - Ron Smeets

HTC Desire 510; goedkope 4G smartphone zonder prijskaartje

HTC heeft met de aankondiging van de Desire 510 nu ook een goedkope 4G smartphone in haar assortiment opgenomen. Althans, we moeten de fabrikant op haar woord geloven want de prijs werd in het persbericht niet genoemd. Navraag bij HTC leverde ook niet meer op dan dat de verkoopprijs echt nog niet bekend is.

Gelukkig kun je aan de specs wel afleiden dat de Desire 510 op z'n best een mid range model is. Behalve de 4G netwerk ondersteuning heeft het toestel een 1.2GHz quad core processor, 4.7 inch scherm en een 5 megapixel camera,

Opvallend is wel dat de HTC Desire 510 ook een DOT View cover krijgt, als los accessoire natuurlijk. Die deed voor het eerst zijn intrede bij de One (M8). Ow, en terloops mag ook nog wel even gezegd worden dat het toestel voorzien is van welliswaar 'slechts' een 1.2 GHz quad core processor, maar dat is wel de 64-bit Snapdragon 410 van Qualcomm.

Het moge duidelijk zijn dat HTC de Desire 510 vooral gaat promoten vanwege de 4G mogelijkheden. Er wordt dus ingezet op onderweg live video kijken, snel en veel of grote bestanden downloaden etc. Bedenk wel dat een betaalbaar toestel in die gevallen wel vergezeld moet worden van een fors data abonement ;)

De Desire 510 verschijnt in de tweede week van september al in de Nederlandse en Belgische winkels. Het toestel wordt in twee kleuren gemaakt, wit en donkergrijs. De Dot View covers kun je ook in felle kleuren kopen. Ook daarvan heeft de fabrikant nog geen prijskaartje vrijgegeven, maar die zal niet veel verschillen van de One (M8) cover (rond de 30 Euro in de verschillende winkels)

De overige specs van Desire 510:
- Android 4.4 KitKat
- 1GB RAM
- VGA front camera
- 8GB geheugen
- MicroSD geheugenkaart optie
- GPS, WiFi, Bluetooth 4.0
- 2100 mAh accu

HTC-Desire-510-b HTC-Desire-510-DotView

Blog HTC

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.