Geruchten
15 augustus 2016 - Ron Smeets

HTC Desire 10 Pro renders en specs van zijn Lifestyle 'zusje' gelekt De goedkopere HTC 10 varianten zouden in september onthuld worden

Het is niet de eerste keer dat nog onbevestigde berichten opduiken over de mogelijke komst van een goedkopere HTC 10 variant. De Taiwanese fabrikant zou werken aan twee Desire 10 modellen, de Pro en de Lifestyle.

Heel veel is daar nog niet over bekend maar de afgelopen uren doken twee afbeeldingen, die veel weg hebben van de standaard HTC perskiekjes, van de Desire 10 Pro op. Van de Lifestyle variant doken geen kiekjes op maar wel enkele specs.

Die zou volgens deze geruchten gaan beschikken over een 5.5 inch HD scherm, een quad core Snapdragon processor met 2GB RAM en 16GB intern geheugen of 3GB RAM en 32GB geheugen (twee varianten dus). De camera aan de achterzijde zou een resolutie hebben van 13 megapixel en aan de voorzijde zit er nog eentje voor selfie's en zo van 5 megapixel. Tot slot wordt nog gesproken over een 24-bit audio chip en een headset, in de doos, waarmee die geluidskwaliteit ook genoten kan worden

Het toestel op de gelekte foto's, dat dus de HTC Desire 10 Pro zou zijn, lijkt wel enigszins op dat uit eerdere geruchten, maar deze afbeeldingen, ook van de witte variant hieronder, zijn wel duidelijker. Of ze in de buurt komen van de waarheid? Dat zal moeten blijken. Volgens de bron van deze geruchten zou HTC de nieuwe Desire's in september, maar dan wel tegen het eind van die maand, gaan onthullen. De kans dat ze op de IFA al te zien zullen zijn lijkt dus heel erg klein.

Bron (foto's), Bron (specs)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.