Nieuws
14 september 2011 - Ron Smeets

HTC denkt na over de aanschaf van een eigen smartphone OS

Gisteren doken berichten op dat HTC denkt over de aanschaf van een eigen smartphone OS. Nadat eerder al gespecueleerd werd, en ontkracht, dat Samsung mogelijk het 'dode' WebOS wilde gaan overnemen werd het HP/Palm OS nu aan de Taiwanese fabrikant gekoppeld.

Cher Wang, die zitting heeft in de raad van bestuur van HTC, zegt echter dat er intern zeker over gesproken is, en nog steeds wordt, maar dat er nog niets besloten is.

"We have given it thought and we have discussed it internally, but we will not do it on impulse. We can use any OS we want. We are able to make things different from our rivals on the second or third layer of a platform. Our strength lies in understanding an OS, but it does not mean that we have to produce an OS", aldus Wang in Focus Taiwan.

De vraag is natuurlijk of de smartphone gebruikers wel zit te wachten op nóg een OS. Voor de gemiddelde koper is het OS zeker niet het belangrijkste beslissingscriterium bij de aanschaf van een nieuwe smartphone. In het geval van HTC zou het al helemaal niets uitmaken want zo'n 'eigen' OS zou met de toevoeging van HTC's eigen Sense UI uiterlijk en qua gebruik vermoedelijk ook maar weinig verschillen met dat van de meeste Android toestellen van de Taiwanese fabtikant.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.