Toestellen
15 februari 2011 - Ron Smeets

HTC danst de ChaCha en Salsa met Facebook

Naast een Android Tablet en drie nieuwe smartphones had HTC nog een verrassing in petto, of twee eigenlijk. De HTC Salsa en ChaCha. Of het swingende toestellen zijn kan ik nu nog niet beoordelen, maar volgens de specs, en het uiterlijk, zijn dit dus de eerste zogenaamde Facebook mobieltjes van de Taiwanese fabrikant.

Het verschil tussen beide toestellen zit hem in de form factor. De HTC ChaCha heeft een qwerty toetsenbord onder het display terwijl de HTC Salsa een touchscreen model is.

Over de integratie met Facebook (iets dat ook duidelijk op de toestellen zelf zichtbaar is) zegt HTC het volgende: "De Facebook-button op de HTC ChaCha en HTC Salsa geeft direct toegang tot veelgebruikte Facebook-functies. De button biedt, afhankelijk van de gebruikssituatie, verschillende opties en licht automatisch op als er een mogelijkheid is om content te delen of een update te doen. Zo kun je je status updaten, een foto uploaden, artikelen delen en inchecken op een locatie en meer. Ook kun je via de button je Facebook-vrienden laten weten naar welke muziek je luistert en de track direct delen. De HTC ChaCha en HTC Salsa zijn volledig te personaliseren met de nieuwe Facebook widgets. Met Facebook Chat en Messages is het eenvoudig contact te houden met vrienden. Verder worden Facebook-berichten en conversaties geïntegreerd in en verschijnen deze daarmee automatisch in de berichten en e-mail inbox, naast de gebruikelijke conversaties."

Zowel de HTC ChaCha als de HTC Salsa zijn voorzien van Android 2.3 (Gingerbread) met HTC Sense UI en een 5 megapixel camera e De ChaCha heeft een 2.6 inch HVGA touchscreen display en de HTC Salsa een 3.4 inch HVGA touchscreen display. Meer specs volgen later.

De HTC ChaCha: HTC%20ChaCha_3views%5B1%5D

De HTC Salsa: HTC%20Salsa%203views%5B1%5D

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.