Toestellen
02 maart 2011 - Ron Smeets

HTC ChaCha wordt ChaChaCha?

In Barcelona presenteerde HTC onder andere de ChaCha, een Facebook mobieltje dat rond de zomer in de winkels zou moeten gaan verschijnen.

Kort na de presentatie werd al duidelijk dat HTC bij de naamgeving geen rekening gehouden had met het feit dat het merk ChaCha al in gebruik en beschermd was door een mobiele zoekmachine. Die spanden ook direct een procedure aan tegen de Taiwanese fabrikant.

Het lijkt er nu op dat HTC besloten heeft om de ChaCha om te dopen tot ChaChaCha. Dat blijkt altihans uit een tweet van HTC in Spanje. Of ChaCha daar genoegen mee zal nemen is, voor zover ik weet, nog niet bekend. Foto: Engadget

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.