Nieuws
25 februari 2011 - Ron Smeets

HTC ChaCha moet wellicht omgedoopt worden

De HTC ChaCha werd vorige week in Barcelona officieel gepresenteerd door de Taiwanese fabtikant maar de kans bestaat dat het toestel niet onder die naam in de winkels zal mogen verschijnen.

Het merk ChaCha is namelijk eigendom van de gelijknamige mobiele zoekmachine app en dat bedrijf heeft het merk ChaCha in de VS en Europa ook beschermd bij de lokale merkenbureau's in die regio's.

ChaCha heeft HTC inmiddels al aangeklaagd vanwege het gebruik van de naam en de kans is groot, gezien het feit dat het merk dus bescherm wordt, dat HTC zijn ChaCha voordat het toestel rond de zomer in de winkels gaat verschijnen zal moeten omdopen. Ach, er zijn nog genoeg namen van dansjes beschikbaar; Tango, Foxtrot, Twist (hoewel die naam natuurlijk ook al eens voor een Nokia gebruikt werd ;-)) of Flamenco bijvoorbeeld.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.