Geruchten
20 november 2006 - Ron Smeets

HTC Cavalier moet de Excalibur doen vergeten

Dat HTC werkt aan een opvolger voor de Excalibur kan geen verassing genoemd worden. Ik bedoel, elk toestel is immers ooit aan vervanging toe.

Wat wel nieuwswaarde heeft is het gerucht dat die opvolger, Cavalier genaamd, begin 2007 al op de markt zou gaan komen.

Smartphone Thoughts heeft al de hand weten te leggen op wat de specificaties van de Cavalier zouden moeten worden. Als krachtbron is gekozen voor een 400MHz Samsung processor en het toestel krijgt Quad-band GSM functionaliteit met GPRS en EDGE support, maar ook UMTS (2100/850/1900MHz) en HSDPA.

Verder wordt de Cavalier standaard nog voorzien van WiFi, 128MB ROM, 64MB RAM, Bluetooth 2.0, een 2.4inch QVGA display en 2 megapixel camera.

Er zijn helaas nog geen foto’s van de Cavalier opgedoken, dus dat wordt nog eventjes afwachten.Gerelateerde links:
ASUS op de HTC toer
HTC Artemis naast zijn concurrenten
HTC Excalibur naast de Q en de Treo 700
HTC Excalibur als O2 Xda Cosmo naar Duitsland
Foto's van de HTC Excalibur
Samsung 'BlackJack' bij Orange
Is dit de HTC Trinity
HTC TyTN wordt CHT 9000, China's eerste 3G phone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.