Toestellen
07 december 2012 - Ron Smeets

HTC Butterfly wordt de internationale 'Droid DNA'

De 5 inch phablet die HCT in Japan en de VS al als, respectievelijk, de J Butterfly en Droid DNA onthuld heeft is er sinds vandaag ook in een zogenaamde internationale versie. Voor de rest van de wereld dus. Die heet gewoon de HTC Butterfly (en niet Deluxe dus ;-)

Een officieel persbericht is er op dit moment nog niet, maar op de site van HTC is het toestel, met alle specs, wel al in volle glorie te bekijken.

De grootste vraag is natuurlijk wanneer HTC het toestel officieel voor de Europese markt gaat onthullen en of Nederland (en België) ook op het lijstje staan. Daarover is op dit moment nog niets bekend gemaakt door HTC.

De specificaties van de HTC Butterfly zijn nagenoeg identiek aan die van zijn Japanse en Amerikaanse variant. Het toestel heeft dus een 5 inch full HD Super LCD 3 display (1920 x 1080 pixels), Android 4.1 met HTC Sense, een 1.5GHz Qualcomm S4 quad core processor met 2GB RAM, quad bandd GSM met 3G/HSPA support, een 8 megapixel camera met LED flitser en full HD video opname functie en een 2020 mAh accu. Beats Audio, WiFi, Bluetooth (4.0), GPS en dergelijke zijn standaard natuurlijk ook aanwezig. De HTC Butterfly heeft 16GB intern geheugen dat middels een microSD kaart met maximaal 32GB uitgebreid kan worden.

Uiterlijk is de HTC Butterlfly ook gelijk gebleven, inclusief de rode accenten aan de zijkant van het toestel, zoals je op de foto'e hieronder kunt zien. De 'phablet' heeft een afmeting van 143 x 70.5 x 9.08 mm (h x b x d) en weegt 140 gram (inclusief accu).

HTC-Butterfly-a HTC-Butterfly-b

Via: HTC

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.