Geruchten
14 januari 2010 - Ron Smeets

HTC Bravo in Maart al naar Zweden?

Begin December lekten een achttal nieuwe HTC toestellen uit die in 2010 op de markt zouden gaan verschijnen. Een van de meest interessante modellen was toch wel de Bravo, een Android toestel dat, zo blijkt nu, qua specs heel wat weg heeft van de Nexus One. Op zich niet zo gek want de Google Phone is natuurlijk ook een HTC product.

Op het Facebook account van 3 Sweden is gisteren een boodschap gepiubliceerd waaruit blijkt dat de HTC Bravo vanaf Maart bij de Zweedse provider te koop zal zijn. Letterlijk schreef men: "3 Sverige: Vi har precis tagit beslut om att ta in HTC Bravo (väntas i mars) och som i stort sett är samma mobil som Nexus One."

Vrij vertaald betekent dit: "3 Zweden: We hebben net het besluit genomen de HTC Bravo op te nemen in onze collectie (naar verwachting in maart), is in principe hetzelfde toestel als de Nexus One." Als die berichtgeving juist is dan zou het hoogstwaarschijnlijk ook betekenen dat de HTC Bravo volgende maand in Barcelona officieel gepresenteerd gaat worden.

Zoals gezegd is de HTC Bravo qua specs overduidelijk een broertje van de Nexus One. De specs die tot nu toe bekend zijn: een 3.7 inch capacitive WVGA AMOLED touchscreen display, 5 megapixel auto focus camera met flits en 720p HD video opname, WiFi, Bluetooth 2.1 met EDR, 3.5mm Audio aansluiting, GPS/AGPS, Compas, G-Sensor, Proximity Sensor microUSB, microSD geheugenkaart optie, 1400mAh accu en een 1Ghz Qualcomm Snapdragon processor. Daarnaast zal de HTC Bravo hoogstwaarschijnlijk ook uitgerust gaan worden met Anroid 2.1 htc-bravo-a1

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.