Nieuws
02 mei 2011 - Ron Smeets

HTC boekt wederom een record omzet

Het gaat goed met HTC. De Taiwanese fabrikant maakte vandaag de meest recente kwartaalcijfers bekend en boekte wederom record omzetten.

In totaal werden er in Q1 van 2011 9.7 miljoen HTC toestellen verkocht, een stijging van 192% vergeleken met een jaar geleden. Opvallend was verder dat HTC in Q1 ook 6% meer toestellen verkocht dan gedurende het laatste kwartaal van 2010. Doorgaans worden er in Q1 namelijk juist minder toestellen verkocht (seizoensinvloeden), maar dat geldt dit keer dus niet voor HTC.

De omzet steeg in Q1 van 2011 naar 2.36 miljard Euro, bijna een verdubbeling ten opzichte van de omzet een jaar geleden. Ook de winst zat behoorlijk in de lift. Die kwam uit op 348 miljoen Euro, een stijging van 175% vergeleken met Q1 in 2010. Tot slot steeg ook de gemiddelde toestelprijs (ASP) met 6% (ten opzichte van Q1 2010) naar ruim 241 Euro.

HTC maakte tevens bekend dat de fabrikant dit jaar zo'n 1000 extra personeelsleden zoekt, voornamelijk om haar R&D activiteiten in Taiwan verder uit te breiden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.