Nieuws
07 augustus 2012 - Ron Smeets

HTC boekt 45% minder omzet in juli

Toen HTC vorige week haar meest recente kwartaalcijfers publiceerde gaf de Taiwanese fabrikant meteen al een omzet- (en dus ook winst-) waarschuwing af voor het lopende kwartaal (Q3 2012).

Vandaag blijkt al dat dit vooralsnog geen 'loze' waarschuwing was. HTC zag haar omzet over de maand juli namelijk al met 45% dalen in vergelijking tot juli 2011.

De omzet kwam in juli uit op 680 miljoen Euro (voorlopige cijfers). Een jaar geleden was dat nog 1.22 miljard Euro. Vergeleken met de maand juni (2012) was de daling overigens niet zo heel erg groot; ca. 17% (van 810 miljoen naar 680 miljoen Euro).

Die daling is wel veel groter dan hetgeen HTC in haar omzetverwachting voor het hele derde kwartaal verwacht. Voor Q3 ging de Taiwanese fabrikant er vorige week nog van uit dat de omzet zo'n 23% lager zou uitvallen dan in Q2. Traditioneel zijn juli en augustus de mindere maanden (zomer) en dus zal HTC in september uitermate goed moeten presteren om te voorkomen dat de omzet nog verder zakt dan verwacht.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.