Geruchten
05 mei 2011 - Ron Smeets

HTC Bliss wordt de eerste 'Android LadyPhone' van HTC?

Samsung heeft de afgelopen jaren heel wat succes geboekt met haar LadyPhones. Onlangs presenteerde de Koreaanse fabrikant nog de Galaxy Ace in een 'LadyPhone' uitvoering met accessoires van SuperTrash.

Het gerucht gaat nu dat HTC ook werkt aan een Android LadyPhone. De HTC Bliss, zoals het toestel op dit moment bekend staat, zou later dit jaar in de VS onthuld worden.

Volgens de geruchten zou de HTC Bliss in samenwerking met Verizon ontwikkeld worden, maar als de Taiwanese fabrikant echt een Android LadyPhone gaat maken, dan kan ik mij niet voorstellen dat die alleen aan de Amerikaanse dames voorbehouden gaat worden.

Afbeeldingen van de HTC Bliss zijn er nog niet (hierboven en -onder staan een tweetal photoshop mockups), maar qua specs wordt onder andere gespeculeerd over een toestel dat kleiner, en dus handzamer, is dan de 'grotere modellen' als de Incredible S en Desire HD. Verder wordt ook gesproken over een custom UI voor dames met een 'kalmerend' groen thema en een zacht rubberen behuizing. Uiterlijk zou het toestel verder veel lijken op de HTC Desire S.

Bijzonder zijn ook de geruchten dat HTC speciaal voor de Bliss ook een aantal 'vrouwelijke' accessoires maakt die wellicht standaard meegeleverd zullen worden. Daarbij zijn onder andere een draadloos oplaad 'dock' met speakers, een vierkant vormgegeven clip-on carkit met spraakherkenning, een stijlvolle bluetooth headset en een hangertje (zie mockup afbeelding hieboven) dat oplicht wanneer er een gesprek of bericht binnenkomt (of gemist is).

Nog een mockup: HTC-Bliss-Mockup

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.