Geruchten
25 augustus 2011 - Willeke de Haas

HTC Bliss nadert lancering

Is de HTC Bliss nu een smartphone voor de ladies? Of is de HTC Bliss toch een smartphone voor het wat jongere tech-segment? De HTC Bliss is in elk geval al meerdere keren voorbij gekomen in de afgelopen maanden en het wordt steeds duidelijker dat we deze nieuwe smartphone waarschijnlijk volgende week officieel zullen mogen verwelkomen.

Samsung is tot nu toe een van de weinige fabrikanten die zich specifiek richt op de vrouwelijke telefoongebruiker, maar daar lijkt met de HTC Bliss een einde aan te komen. Op 24 juni hoorden we al voor het eerst van de HTC Bliss, die toen nog HTC Glamour genoemd werd. Het zou het eerste toestel van HTC moeten worden dat echt op de dame gericht is, want tegenwoordig zijn er ook talloze dames die rondlopen met een smartphone. HTC heeft echter nog geen specifieke smartphones voor dames, maar daar zou volgende week wel eens een einde aan kunnen komen, wanneer HTC in Londen op 1 september een persconferentie houdt ter ere van een aantal nieuwe toestellen.

De eerste afbeelding van de HTC Bliss dateert van eind juli, maar dit betrof slechts een zeer onduidelijke foto. Vandaag wist een Chinese website de eerste scherpe foto's van de HTC Bliss te maken, waarop duidelijk te zien is dat het toestel rondom en aan de achterkant een witte rand heeft. Eerdere geruchten gaven al aan dat de HTC Bliss in meerdere kleuren verkrijgbaar zou worden en dat lijkt deze foto ook enigzins aan te geven. Naast verschillende apps en tricks die in het toestel geïmplementeerd zouden zijn, en wetende dat HTC de Sense 3.5 schil over het toestel heeft gelegd, wordt genoemd dat HTC leuke ladylike accessoires zal meeleveren met het toestel.

Who knows, volgende week donderdag weet de wereld uiteraard meer, als HTC in Londen het startsein geeft aan een aantal nieuwe toestellen. De HTC Bliss zal daar hoogstwaarschijnlijk één van de kandidaten van zijn.

Over de auteur: Willeke de Haas