Nieuws
04 juli 2011 - Ron Smeets

HTC blijft record omzetten boeken

De toestelverkopen en omzet van HTC blijven al maanden op rij fors stijgen. Vandaag werd bekend dat de Taiwanese fabrikant in juni ook weer meer omzet geboekt heeft. Vergeleken met een maand eerder steeg de omzet van HTC met 10.9% naar 1.55 miljard dollar (ca. 1.07 miljard Euro).

De goede cijfers van de afgelopen drie maanden hebben er ook voor gezorgd dat HTC haar verwachtte omzet voor het tweede kwartaal van dit jaar ruim gehaald heeft.

In totaal werd in het tweede kwartaal een omzet geboekt van 4.2 miljard dollar (2.90 miljard Euro). Dat is zo'n 100 miljoen dollar meer dan de verwachtte 4.1 miljard. Over het eerste half jaar van 2011 boekte HTC een totaalomzet van 7.8 miljard dollar (ca 5.38 miljard Euro), ofwel een stijging van 131% vergeleken met het eerste half jaar van 2010.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.