Nieuws
19 juni 2012 - Ron Smeets

HTC bevestigt WiFi bug in Tegra 3 (EU) versie van de One X

Op diverse forums is al een tijdje te lezen dat eigenaren van een HTC One X melding maken van een WiFi bug. De verbinding met draadloze (WiFi) netwerken is niet stabiel. Zelf heb ik een model die daar, vooralsnog, geen last van lijkt te hebben, maar HTC heeft het bestaan van de problemen inmiddels wel al bevestigd.

Volgens HTC treden de problemen alleen op in de Tegra 3 modellen van de One X. Dat is dus de versie die onder andere hier in Nederland en de rest van Europa waar nog GEEN Lte of 4G netwerken beschukbaar zijn. Het 4G model van de One X heeft een Snapdragon S4 processor die dus geen last heeft van deze WiFi bug.

Uit diverse bevindingen van One X eigenaren blijkt dat het WiFi probleem 'opgelost' kan worden door in het toestel te 'knijpen'. Dat is natuurlijk geen oplossing maar hoogstens een, lastige, work-around. Mocht jouw One X er wel last van hebben, dan kun je de klantenservice van HTC bellen en die bekijken dan wat de beste oplossing is. Het omruilen van het toestel is ook een optie.

De 'schuldbekentenis' van HTC:
"After investigating isolated reports of WiFi connectivity issues in the HTC One X, we have identified a fix that strengthens the area of the phone around the WiFi antennae connection points. While many customers have not experienced any problems with signal strength, we have taken immediate steps to implement a solution in our production process to prevent this issue from happening in the future. HTC is committed to making sure every customer has a great experience and we apologize for any inconvenience this issue may have caused while we conducted a thorough investigation."

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.